Nahçıvan Başkonsolosluğu Kültürel Etkinlikleri Cenevre Başkonsolosluğu Kültürel Etkinlikleri Karakas Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Kiev Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Viyana Başkonsolosluğu Kültürel Etkinlikleri Viyana Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Singapur Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Üsküp Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Aşkabat Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Melburn Başkonsolosluğu Kültürel Etkinlikleri Bern Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Bratislava Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Cakarta Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Duşanbe Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Helsinki Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Kanberra Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Kuveyt Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Lizbon Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Lüksemburg Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Manama Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Riga Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Tahran Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Tallin Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Tirana Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Tokyo Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Tunus Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri Vaşington Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikler Atina-Pire Başkonsolosluğu Kültürel Etkinlikleri Bregenz Başkonsolosluğu Kültürel Etkinlikleri Gümülcine Başkonsolosluğu Kültürel Etkinlikleri
Viyana Büyükelçiliği Kültürel Etkinlikleri

T.C. Viyana Büyükelçiliği 2008 yılı kültür faaliyetlerinden bazıları

Türk kahvesi temalı Kahve Evleri Balosu (1 Şubat 2008)

Viyana'nın geleneksel balolarından "Kahve Evleri Balosu"nun 51ncisi "Kaffee alla Turca" (Türk kahvesi) temasıyla Hofburg Sarayında, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Avusturya Cumhurbaşkanının himayelerinde düzenlenmiştir. Ankara Opera ve Balesi sanatçıları, Candan Erçetin, Kerem Görsev ve grubu, Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars grupları ile DJ (Yakuza) Can Utkan’ın yer aldıkları, yedi bin kişinin katıldığı baloda Divan Pastanesi ve Kurukahveci Mehmet Efendi ikramları sunulmuş, VIP kokteyli verilmiştir. Balo Büyükelçiliğimizin eşgüdümünde, ABİG ve Bakanlığımızca Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan sağlanan fonlar ve İKSV'nin organizasyonuyla gerçekleştirilmiştir.

 

Türkiye’den Manzaralar Fotoğraf Yarışması (21 Nisan-15 Ekim 2008)

Büyükelçiliğimizce, "Avusturya Amatör Fotoğrafçılar Dernekleri Birliği" (VÖAV) ile işbirliği içinde 2008 yılında ikinci kez fotoğraf yarışması düzenlemiştir. Bu yılki teması “Türkiye’den Manzaralar” olarak belirlenen yarışmaya ilgi sevindirici düzeyde olmuş, 80'nin üzerinde fotoğrafçı 400'ün üzerinde eserle katılmıştır. Sonuçlar 27 Ekim 2008 tarihinde Büyükelçiliğimiz internet sitesinden açıklanmıştır (www.tcviyana.at) Dereceye giren eserler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı davetimizde sergilenmiş ve 31 Ekim günü Büyükelçiliğimizde düzenlenen bir törenle mansiyonlar ve ilk üçe girenler için "Bentour"dan sağlanan Türkiye tatili ödülleri verilmiştir. 

 

 

 

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Kültür Etkinlikleri (7 ve 9 Haziran 2008)

Viyana'da taraftar bölgelerinden biri haline gelen kanal boyundaki Strandbar Hermann’da kurulan "İsviçre Plajı"nda (Swiss Beach) A-grubu maçlarının ilk gününde İsviçre, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Büyükelçiliğimiz birlikte açılış töreni düzenlemiş, davetlilere ortak kokteyl verilmiş, dört ülkeden canlı müzik gruplarının yer aldığı bir kültür programı sunulmuştur. Bayrağımız şampiyona boyunca bu plajda dalgalanmıştır.
Türkiye'den getirilen "Gecko Roman Project" adlı müzik grubu, İsviçre Plajındaki konserine ilaveten 9 Haziran 2008 tarihinde Karlsplatz'da halka açık bir konser vermiştir.

 

Bir Bakışta Türkiye Festivali (4 Kasım 2008-2 Şubat 2009)

"Bir Bakışta Türkiye: Yaşam Kültüründen Kesitler" başlıklı festival çerçevesinde 4-25 Kasım 2008 tarihleri arasında Palais Porcia'da 'Index' adlı bir sergi düzenlenmiş, 'Kolektif İstanbul', 'Ayşe Tütüncü Trio' ve 'Baba Zula' müzik gruplarının konserleri farklı kulüplerde gerçekleştirilmiş, ülkemizden beş film (Ulak, Yumurta, Tatil Kitabı, Cenneti Beklerken ve Beynelminel) Spittelberg sinemasında gösterime girmiş, Ahmet Polat'ın İstanbul ve Viyana fotoğraflarından oluşan "Aramızdaki Ayna" adlı sergisi 7 Kasım-15 Aralık arasında 'Brunnenpassage'da yapılmıştır. Türkçe-Almanca hikaye anlatımlarının da yapıldığı Brunnenpassage’da ayrıca 'Saturdance' ve 'Taldans' gruplarının modern dans gösterileri sahnelenmiştir. 'Sultanın Burnu' adlı karikatür sergisi 27 Kasım-19 Aralık 2008 tarihlerinde Concordiaplatz'da düzenlenmiş, "Shapes & Landscapes" adlı 'Moda Fotoğrafları' sergisi 18 Aralık 2008-2 Şubat 2009 tarihlerinde Museums Quartier MQ Freiraum'da gerçekleştirilmiştir. Festival, Avusturya Eğitim, Kültür ve Sanat Bakanlığı ile İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı İKSV'nin işbirliğiyle, Büyükelçiliğimiz ve Bakanlığımızın ortaklığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun desteğiyle düzenlenmiştir.